Jsme jeden tým, který nic nevzdává, bojuje a drží při sobě! JSME TEMPO!


Soustředění Milevsko

21.03.2009 20:00

 

Soustředění Milevsko

Zimní soustředění Milevsko 14.3. – 21.3. 2009

 

Díl 1.

 

V sobotu po vítězném zápase na Hájích s domácím mužstvem Háje B (6:0) jsme se přesunuli do Milevska, kde v 16:00 začalo naše zimní soustředění. Po zabydlení jsme se sešli na večeři, po které jsme se přichystali na první hodinový trénink v hale. Velikost haly většinu z kluků zaskočila, asi při představě, kolik koleček budou muset uběhnout a jaká to bude dálka. Nicméně spíše jsme se věnovali balónu, tak první trénink uběhl velmi rychle.

Pak jen všichni se vysprchovat (zatím na pokojích), dát si druhou večeři a po 21:30 už nespal jen realizační tým, jinak mužstvo spalo jako zabité.

Nedělní ráno jsme měli vydatnou snídani a přesunuli jsme se do šatny, kterou budeme mít po celou dobu soustředění. Po převlečení jsme se začali trénovat na menším hřišti pro malou kopanou, rozměrově o trochu menší než na Tempu, ale plně vyhovující na nácvik v malých skupinách a nácvik s balónem. Jediným mínusem bylo mrholení, ale to nikomu nevadilo. Kluci makali na plno celé dvě hodiny a ani se jim nechtělo končit. Následovala sprcha, rajská s knedlíkem a odpočinek po obědě zpestřený výukou matematiky! Je nutné posilovat nejen tělo, ale i ducha!

Ve 14:00 jsme opět vyrazili na trénink, opět na umělce a pokračovali jsme v průpravě pohybu s i bez balónu, tentokrát hodně zakončené střelbou. Nepřízeň počasí kluci brali statečně, ale bylo vidět, že již trochu docházejí síly. Po večeři se však již všichni těšili do haly na večerní trénink. První půlhodina byl aerobik na uvolnění a protažení, pak se již hrálo na dvě.

Po chlebech na druhou večeři se jen zaprášilo a po volném programu zavládl klid a spánek.

Dnes ráno bylo jasné, že počasí bude opravdu aprílové, ale to nám nevadilo, protože jsme měli hodinu v tělocvičně a pak hodinu na umělce. Aby se kluci protáhli, tak v hale byl opět aerobik, tentokrát po celou hodinu. Po něm se kluci převlékli na ven a hurá na umělku. Celý trénink byl s balónem, takže opět nikdo nechtěl končit, bylo vidět, že to kluky baví a i se zlepšují ve střelbě.

K obědu bylo výborné kuřátko, nyní je chvilka češtiny a mezitím venku se trhají mraky a svítí sluníčko. Bude jistě hezky na odpolední trénink na umělce.

 

 

Díl 2.

 

Protože jsme objednali i hezké počasí na pondělní odpoledne, sluníčko nám svítilo na celý odpolední trénink. Opět jsme se věnovali hodně míči, nicméně nebylo to statické, kluci museli vydat hodně sil, protože vše bylo s nácvikem pohybu, souhře v trojicích a v pilování nahrávání. Kluci přijali na konec tréninku naši výzvu a hodlali změřit sílu proti nám, trenérům. Trochu jsme je ale podcenili, neboť nám kluci nasázeli tři branky a my díky jejich napadání jsme neměli šanci si ani přihrát.

 

Po večeři jsme šli na procházku, kdy jsme zavítali do centra Milevska, kde jsme předali klukům zaslouženou odměnu (s překvapením). Po návratu pak byl vyhlášen volný program, který kluci vyplnili hraním her či povídáním. Nikoho jsme nemuseli přemlouvat do postele a tak skončil druhý tréninkový den.

 

Úterní ráno bylo prosvícené sluníčkem, což bylo dobrým znamením. Před tréninkem na umělce byly dvě velmi populární a oblíbené disciplíny: švihadlo a běh. Kluci zvládli desítky přeskoků a dali si dva velké ovály okolo travnatého hřiště. Potom jsme se přesunuli na hřiště a zase balóny, střelba, pohyb s míčem a tak se moc ani klukům nechtělo končit.

 

Odpoledne nás čekal první přípravný zápas s domácími borci, který jsme zvládli velmi dobře, ale hráli jsme proti mladšímu mužstvu, takže jednoznačný výsledek nebyl měřítkem (souhrn zápasu je v samostatném článku). Ve čtvrtek nás čeká tým 2000, tak se ukáže, jak na tom kluci jsou.

 

Večer jsme měli promítání filmu Transformers, po jeho skončení bylo přichystáno překvapení v podobě druhé večeře naší výroby, byl párek v rohlíku, paprika, rajče a ředkvičky. Nic nevydrželo dlouho a neodolalo nájezdu 13 hladových kobylek. To byla tečka za úterním dnem a je čas na kutě, zítra je zase tréninkový den.

 

  

Díl 3.

 

A začíná nám druhý poločas, je středa a soustředění se láme do druhé poloviny. Sluníčko se snaží hřát, ale ostrý vítr je stále dost chladný. Očekáváme, že se dostaví únava, ale proti ní budeme bojovat soutěživým duchem, začíná Olympiáda o Krále soustředění. Hned ráno vyvěšujeme na chodbu výsledky ze Švábova a plán disciplín na dnešek: střelba na rychlost, vytrvalostní běh, skok do dálky, trojskok, panenky, autové vhazování a švihadlo.

To vše zvýšilo náladu kluků, všichni jsou v očekávání, jak si povedou v porovnání s minulem, prognózy a tipy na vítěze v zákulisí nahrávají k rivalitě, ale pravda se ukáže na hřišti.

 

Dopolední trénink máme na velkém hřišti, tak kluci rozdělení na 4 skupinky hrají na dvě, střílejí na branku a plní disciplínu střelby na rychlost. Výkony jsou vyrovnané, každý do toho dává maximum, nikdo nechce zaostat. Máme velmi bedlivé rozhodčí, takže výsledky jsou pečlivě zapisovány a kontrolovány.

Po střelbě a krátkém odpočinku asi přichází nejnáročnější disciplína, běh na 10 minut. Kluci statečně krouží okolo velkého hřiště (po skončení disciplíny dochází k oficiálnímu změření a velikost je 100m x 60m, takže 320m), bojují s únavou, přemáhají bolesti, ale každý maká naplno, nikdo nevzdává a poslední minutu do toho dali opravdu všechno.

 

K obědu je smažený sýr a hranolky, což mizí z talířů neuvěřitelnou rychlostí, přece jen již řádně vyhládlo, výdej energie byl maximální a také se jedná o oblíbené jídlo většiny z nich. Posilněni vydatným obědem a odpočinkem vyrážíme na odpolední trénink na malé umělce.

 

Trénink je zaměřen na střelbu, pohyb s míčem a mezitím si kluci odbývají jednotlivé disciplíny. Vše probíhá hladce, kluci v mezičase si vyměňují informace, kdo kolik udělal nožiček, jak se mu podařil skok, ale stále se soustředí na nácvik narážeček a střelby. Trénink zakončujeme fotbálkem, už je vidět, že se kluci přece jen sehrávají, akce jsou již rychlejší, ale i obrany fungují lépe.

 

Večer jdeme do tělocvičny na relaxační aerobik, který trochu pomůže uvolnit již unavené nohy a také kluky rozehřeje na poslední disciplínu, švihadlo. Tak budeme mít za sebou polovinu disciplín a již se začne rýsovat i možné pořadí, ale každá disciplína může řádně zahýbat celkovým výsledkem

 

  

Díl 4.

 

Tak ráno nás čekalo překvapení, na hřišti pod okny je bílo. Během snídaně vyšlo sluníčko a zase bylo hřiště zelené. Sluníčko si hrálo na honěnou s mraky a tak chvilku padal sníh a chvilku svítilo sluníčko. To nás neodradilo a vyrazili jsme na dopolední trénink na malé umělce. Protože nás měl čekat odpoledne zápas, dnes nebude žádná disciplína, ty si schováme na zítra.

 

Tak hned na začátku začal padat sníh a vydržel padat po celou dobu tréninku, který byl opět zaměřen na balón. Kluci pilně nacvičovali pohyb s míčem, narážečky, kličky a různé triky na zmatení soupeře, bylo to kombinované se střelbou, vše v pohybu. Poslední půlhodinka byl miniturnájek, ale vše bylo hodně mokré, balón i hřiště. Po tréninku si kluci lebedili v teplé sprše, přece jen bylo nevlídné sychravo.

 

K obědu byl řízek s bramborem, to bylo posilnění na procvičení mozkových závitů. Následovala výuka, každý procvičoval matematiku či češtinu, prostě co ještě zbývalo za úkol. Pochvala patří všem, všichni již mají udělaná cvičení, která měla předepsaná. Pozn. Někteří se trápili víc než na hřišti, občas i realizační tým prováděl rozbor, které i/y napsat 

 

Během polední přestávky jsme se dozvěděli, že mužstvo, se kterým jsme měli hrát má velkou marodku a tak nám odpadl přípravný zápas, protože se nepodařilo zajistit náhradní mužstvo. To ale nevadilo, hřiště jsme měli zajištěné, tak jsme si dali zápas proti sobě na celé hřiště. Potom jsme se věnovali nácviku rohů a nakonec chvilka střelby.

 

Na večeři byli všichni natěšení, měli jsme buchtičky se śódou, někteří si přidávali i dvakrát, všem se dělali boule za ušima, včetně realizačního týmu. Nyní mají kluci osobní volno, aby trochu užili hry, které si sebou přivezli, a nebylo to jen o tréninku.

 

Zítra nás čekají poslední disciplíny, dva tréninky venku a večer hala

 

 

Díl 5.

 

A jdeme do finále! Dneska je poslední tréninkový den, takže základ je správně se nasnídat. Překvapivě svítí sluníčko, občas nějaký mrak, ale celkem je příjemné skoro jarní počasí. Máme trénink na velkém hřišti, čekají nás ještě disciplíny sprint na 30 metrů, slalom a střelba na přesnost.

Bohužel jsme museli zrušit vyhlášení cen za Olympiádu, protože kluci zapomněli na hlavní motto: Není důležité vyhrát, ale zůčastnit se. Velká rivalita a skoro i posmívání při neúspěchu ostatních nás k tomuto kroku donutili. Takto připravíme každému individuální vyhodnocení, kde se zlepšili, kde se zhoršili a na co by se měli kluci zaměřit. Škoda!

 

Po obědě byl vyhlášen klid s přípravou na balení, školu již mají kluci hotovou, a tak mají možnost odpočívat. Před odpoledním tréninkem jsme navštívili místní nákupní centrum, kluci již měli abstinenční příznaky.

 

Odpolední trénink na malé umělce byl zase zaměřen na trénink s balónem, během kterého jsme stihli ještě poslední disciplínu člunkový běh a opakovali jsme švihadla, kdy jsme upřesnili a sladili pravidla (snožmo a bez meziskoku). Tím jsme završili velmi náročný týdenní program, který nám pomůže zvládnout náročný program přeboru.

 

Večer máme ještě tělocvičnu, kde vyhodnotíme soustředění, a tím se přiblížíme blíže k úplnému závěru. Musíme všechny pochválit, protože se kluci celé soustředění snažili a byli hodní.

—————

Zpět