Jsme jeden tým, který nic nevzdává, bojuje a drží při sobě! JSME TEMPO!


Dukla v rámci projektu Tour de Club spojila své síly s Tempem

26.11.2013 20:27

Názorné ukázky moderních tréninkových prvků, odborná diskuse nad rozvojem fotbalových talentů, ale i samotná tréninková jednotka po vzoru prvoligového celku. Takový byl další díl projektu Pražského fotbalového svazu Tour de Club. Tentokráte se do něj zapojil FK Dukla Praha, jež se spojil s týmem Tempa Praha.

„Jsme velice rádi, že jsme mohli prostřednictvím našich trenérů a hráčů juniorského týmu klukům a trenérům z Tempa předat některé z našich zkušeností a poznatků. Zároveň věříme, že bude projekt Tour de club pokračovat i na jaře, kdy bychom rádi zavítali i do klubů na Praze 6,“ prozradil Petr Studénka, manažerem mládeže FK Dukla Praha.

Trenéři i samotní hráči Tempa Praha měli jedinečnou příležitost osahat si tréninkový proces společně s celkem, který je účastníkem Gambrinus ligy. Spojení „malého“ a „velkého“ tak znovu proběhlo i za přítomnosti rodičů hráčů.

„Oba dva trenéři, kteří tu z Dukly byli, mají obrovskou trenérskou i lidskou kvalitu. Jasně to ukázali i u nás. Projekt Tour de Club je výborná myšlenka, která pomůže menším klubům k pokrokům v metodice tréninku. Kluci to brali jako nový impuls, snažili se a trénink je evidentně bavil,“ hodnotil Jiří Janeček, trenér mládeže FC Tempo Praha.

„Kluci Tempa si osahali trénink v podání našeho mužstva. Jasně vidí, kam je to může posunout dál,“ řekl Jan Juroška, obránce juniorky FK Dukla Praha.



Vzájemná spolupráce v areálu SK Meteor Praha, kde mládežnické výběry Tempa trénují, bavila jak „domácí“ hráče a trenéry, tak i „návštěvu“ z FK Dukla Praha.

„Je to správná cesta k tomu, aby se český fotbal posunul dál. Takovéto projekty by se měly stát pravidelností,“ dodal Petr Fišar, hlavní trenér U14 FK Dukla Praha. Projekt Tour de Club započal svou cestu v říjnu a pokračovat by měl i v následujících měsících. Zapojily nebo se do něj zapojí všechny prvoligové pražské celky. Tedy Dukla, Slavia, Bohemians i Sparta.

 

 

—————

Zpět